Gebruikershandleiding humidor

In gebruikname van uw humidor

U wilt een humidor aanschaffen of heeft dat al gedaan? Hieronder vindt u een gebruikershandleiding hoe een humidor voor de eerste keer te acclimatiseren en hoe uw humidor te onderhouden. Mocht u naar aanleiding van deze beschrijving nog vragen hebben dan kunt u een e-mail sturen naar: info@humidor24.nl

Voor het eerste gebruik

Plaats de hygrometer en vochtverdeler in de humidor. Plaats een schaaltje gedestilleerd water in het midden van de humidor voor 3 tot 4 dagen in uw humidor. Op deze wijze wordt uw humidor geacclimatiseerd. Hierna kunt u het glaasje water verwijderen en uw sigaren plaatsen. Vul de vochtverdeler met gedestilleerd water. De luchtvochtigheid dient meer dan 65% te zijn.

Onderhoud van uw humidor

De ideale luchtvochtigheid voor Zuid-Amerikaanse sigaren ligt tussen de 65-75% (Europese sigaren rond de 60%). Wij adviseren echter de luchtvochtigheid niet te lang boven de 70% te houden i.v.m. schimmelvorming en pluis. Zodra de luchtvochtigheid beneden de 65% raakt kunt u gedestilleerd water toevoegen aan de vochtverdeler. Het onnodig openen van de humidor wordt afgeraden.