Humidor info

U wilt een humidor kopen, maar nog geen idee waar u op moet letten of wat belangrijk is bij de aanschaf van een humidor? Op deze pagina proberen wij u te helpen bij het vinden van de juiste humidor voor uw situatie. Mocht u naar aanleiding van deze pagina, of een van onze producten, nog vragen hebben, dan kunt u uw vraag stellen via info@humidor24.nl.

Hieronder leggen we eerst in het kort uit wat een humidor is en waar deze uit bestaat. Daarna gaan we in op een aantal kenmerken van een humidor waar u op moet letten. Wilt u direct naar het overzicht met producten? Klik dan hieronder op de humidor of de accessoires.

humidor
Humidors

accessoires
Accessoires

 Wat is een humidor?

Humidorset Walnoot

Simpel gezegd: een humidor is een houten bewaarkist voor sigaren. Uiteraard houdt het meer in. Een humidor is inderdaad een houten bewaarkist, maar een juiste humidor heeft daarnaast ook een hygrometer en een vochtverdeler. Een hygrometer is een soort temperatuurmeter voor luchtvochtigheid. De hygrometer geeft dan ook het percentage luchtvochtigheid weer van een bepaalde ruimte. De vochtverdeler verspreidt vochtigheid in een ruimte. Zowel de hygrometer als de vochtverdeler stellen u in staat de luchtvochtigheid binnen de humidor te controleren. Dit is in het kort de basis waar een humidor uit bestaat: een houten kist met een hygrometer en een vochtverdeler.

Humidor kopen? Wat is belangrijk?

Als u graag een humidor wilt aanschaffen dient u op een aantal zaken te letten. Allereerst is het belangrijk dat u de humidor mooi vindt. U moet er namelijk naar kijken. Om deze reden bieden wij een ruim assortiment verschillende humidors aan in allerlei maten en kleuren. Daarnaast is het belangrijk dat de humidor is gemaakt van of belegd met Spaans cederhout. Waarom dit hout? Spaans cederhout heeft van nature een vochtregulerende werking om uw sigaren makkelijker op de juiste luchtvochtigheid te houden. Daarnaast beschermd Spaans cederhout tegen schimmel, tabakswormen en pluis. Humidor24 adviseert altijd een humidor aan te schaffen dat is gemaakt van of belegd met Spaans cederhout. Alle verkochte humidors bij Humidor24 zijn gemaakt van Spaans cederhout. Daar hoeft u dus niet meer op te letten.

Spaans cederhout
Spaans cederhout

Daarnaast is het van belang dat u een goede hygrometer heeft. Dit is misschien gelijk ook wel het moeilijkste bij uw aanschaf. Het is namelijk lastig te bepalen wat een goede hygrometer is. Over het algemeen geldt dat een goede hygrometer preciezer aangeeft wat de luchtvochtheid is en maakt het daardoor makkelijker om uw sigaren in de juiste conditie te houden. De duurdere modellen humidors hebben vaker ook een meer precieze hygrometer, bijvoorbeeld een haarhygrometer of een elektronische hygrometer. Ook de goedkopere modellen humidors bij Humidor24 hebben een goede hygrometer waar u jaren plezier van zult hebben. Bij Humidor24 staan wij garant voor onze hygrometers en geven u daarom standaard 2 jaar garantie op iedere hygrometer. Wij adviseren te kiezen voor een humidor met hygrometer en vochtverdeler als u besluit een humidor kopen.

Hoe groot moet de humidor zijn?

De grootte van uw humidor is niet afhankelijk van hoeveel u rookt, maar afhankelijk van hoeveel sigaren u bewaart. Als u weinig rookt, maar het leuk vindt om af en toe een aantal mooie sigaren te kopen en te bewaren, dan kunt u beter een iets grotere humidor kopen. Als u veel rookt, maar eigenlijk geen sigaren bewaart, heeft u misschien geen humidor nodig. De grootte van de humidor is dan ook afhankelijk van hoeveel u bewaart. Wij merken dat als klanten eenmaal een humidor hebben het leuk wordt om sigaren te ‘sparen’. Als u denkt dit ook leuk te vinden raden wij aan niet een te kleine humidor aan te schaffen.

Waar nog meer op letten bij een humidor kopen?

Humidor kopen

De belangrijkste kenmerken waar op te letten bij de aanschaf van een humidor zijn al benoemd. Dat is uiterlijk, Spaans cederhout, vochtverdeler en hygrometer.

Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met de accessoires, zoals knipper en asbak. Bij enkele cadeausets worden deze standaard bijgeleverd, maar eventueel is het nodig ook deze aan te schaffen om uw ideale rookmoment compleet te maken.

Mocht u verder nog vragen hebben wees dan zo vrij contact met ons op te nemen. Wij wensen u alvast veel plezier toe met het uitkiezen van uw humidor!